
Ingrediente ( pentru 10 portii ):
- 1,5 kg
carne de miel;
- 300 gr untura;
- 100 gr faina;
- 100 gr bulion pasta;
- 50 gr lamai;
- 500 gr ceapa;
- 500 gr rosii conservate;
- 300 gr mazare conservata;
- 300 gr fasole verde conservata;
- 300 gr ghiveci conserve;
- 1 kg cartofi;
- verdeata, piper, sare.
Carnea de miel se taie in bucati cate doua la portie, se scurge bine, se sareaza si se da prin faina. Se prajesc
bucatile in untura incinsa, apoi se scot si se introduc intr-o cratita. Separat se curata ceapa, se taie marunt, se caleste, se stinge cu cu bulion, apa sau supa, dupa care se toarna peste
carnea prajita.
Sosul format se lasa sa fiarba 20 de minute. Intre timp se iau legumele ( conservate sau proaspete) si se aseaza intr-o tava. Carnea se aseaza peste legume , se aduga sosul in care a fiert carnea si se decoreaza cu rosii. Se introduce tava la cuptor pentru 20 de minute, la foc mic. Se serveste cu verdeata.