Se face un amestec din urmatoarele plante ( 100 gr din fiecare):
- coada calului
- coada soricelului
- sunatoare
- pelin
- tintaura
- salvie
- boabe de ienupar
La un litru de apa in clocot se adauga cat se poate lua cu 3 degete din fiecare planta plus 6,7 boabe de ienupar. Se ia de pe foc si se lasa acoperit 15 minute. Se strecoara si se bea cate o jumate de pahar cu o jumatate de ora inaintea meselor , de 3 ori pe zi, neindulcit. Daca dupa primele zile de administrare a ceaiului se observa o inrautatire a starii de sanatate se opreste tratamentul.
Ceaiuri pentru bolile de stomac
Se face un amestec din urmatoarele plante ( 100 gr din fiecare):
- coada calului
- coada soricelului
- sunatoare
- pelin
- tintaura
- salvie
- boabe de ienupar
La un litru de apa in clocot se adauga cat se poate lua cu 3 degete din fiecare planta plus 6,7 boabe de ienupar. Se ia de pe foc si se lasa acoperit 15 minute. Se strecoara si se bea cate o jumate de pahar cu o jumatate de ora inaintea meselor , de 3 ori pe zi, neindulcit. Daca dupa primele zile de administrare a ceaiului se observa o inrautatire a starii de sanatate se opreste tratamentul.
Tags:
boli stomac,
ceai,
retete,
sanatate
